Mäklararvode i Stockholm

När du har bestämt dig för att sälja lägenheten eller villan är det första steget i regel att anlita en mäklare. När du anlitar en mäklare behöver du betala ett arvode för mäklarens arbete. Olika mäklare tar ut olika stora arvoden, så det kan vara en god idé att först ta reda på vad ett mäklararvode i Stockholm brukar ligga på. Annars är risken att du får betala ett överpris till mäklaren.

Något som är bra att känna till är att det finns flera olika typer av mäklararvoden. En vanlig sådan modell är den så kallade provisionsmodellen, där mäklaren tar en viss procent av det totala försäljningspriset i arvode. Exakt hur många procent mäklaren tar varierar från mäklare till mäklare och från mäklarfirma till mäklarfirma.

När man ska jämföra mäklararvoden i Stockholm kan det vara en bra idé att jämföra vad arvodet brukar ligga kring vid försäljningar av den typ av bostad som du ska sälja.

Det finns också mäklare i Stockholm som använder en annan modell för arvode och detta är det som kallas för det fasta arvodet. Ett sådant innebär att mäklaren tar ett fast pris oavsett hur mycket bostaden till slut säljs för. Denna modell kan kännas tryggare och säkrare om du vill veta på förhand hur mycket mäklaren kommer att kosta.

Det finns också en tredje modell som blivit populär på senare tid och som allt fler använder framförallt i Stockholm och det är den så kallade trappstegsmodellen. Detta är en blandning av den fasta och den provisionsbaserade modellen. 

Med denna modell får mäklaren i regel ett fast eller rörligt grundarvode och sedan ovanpå det en provision enligt en trappstegsmodell där procentsatsen ökar ju högre slutpriset blir. Denna modell kan vara bra för den som vill vara säker på att mäklaren anstränger sig för att få ut ett så högt pris som möjligt.

7 Jun 2022

Välkommen till

 

 

Länkar

Hanna Gaita stories

Föreläsningar online

Litteratur.net

Berättelse

Artikelexpressen SE

Campingstol

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)