Filmen Take me

Take me är en ganska kort kriminalkomedi med betoning på komedi. Den bygger på en galen men ganska roande idé. Ray driver ett företag som erbjuder simulerade kidnappningar. Hans klienter vill bli kidnappade av olika skäl. Några vill få lite spänning i vardagen och andra vill få hjälp med att bli av med dåliga vanor. Det visar sig att affärsidén fungerar ganska bra. Tyvärr är kunderna relativt få. Ekonomin ser dålig ut för Ray.

I normala fall rövas klienterna bort i åtta timmar. Dessa timmar får de oftast vistas i Rays källare. Av lagliga skäl kan han inte erbjuda kidnappningar som varar längre eftersom det är risk att någon närstående eller arbetsgivare efterlyser klienten. Därför får Ray problem när han får en förfrågan av en potentiell klient som vill bli bortrövad över en långhelg och som dessutom vill bli slagen. Ray är först tveksam men ger med sig när ersättningen är betydligt högre än det vanliga arvodet.

Ray har fått hälften av arvodet i förväg och ska få resten efter kidnappningen. Hans klient, som heter Anna och ekonomichef på ett större företag, skriver på ett avtal i form av en överenskommelse där det framgår vad som får och inte får förekomma under kidnappningen.

Hela poängen med kidnappningen är att den som blir kidnappad inte ska veta när det sker. För att välja rätt tillfället gör Ray en del förundersökningar om sin klient. Dessvärre är han inte helt diskret. Till slut väljer han ett tillfälle och överraskar Anna när hon är på väg till en konferens i sin bil.

Som tittare kastas man mellan känslor av pinsamhet, medömkan, spänning och skratt. Detta är verkligen en lågbudgetfilm men den är på inget sätt dålig. Regisören Pat Heley, som också spelar den maniliga huvudrollen, lyckas hålla sig på rätt sida om pinsamheterna hela tiden. Innan man hinner tycka att det blir för löjligt börjar man tänka på vad de två huvudrollskaraktärerna ska hitta på härnäst. De gör det svårt för varandra kan man säga.

Även om man kan räkna ut hur det ska sluta, det framgår dock i vissa kommentarer på IMDB att tittarna blev överraskade av slutet, känns det helt rätt när det väl händer. Om man ser filmen som lätt skruvad humor får man med sig en stunds god underhållning. Hela filmidén är så ovanlig och oväntad att det bör hyllas enbart för detta. Den ständiga osäkerheten och det lyckade slutet gör det hela ännu lite bättre.

Rekommenderas.

Skribent: Mikael

 

Filmens längd: 1 tim. 23 min.

Skådespelare: Pat Healy, Taylor Schilling, Alycia Delmor

Regi: Pat Healy

Produktionsår: 2017

23 Jun 2020

Välkommen till

 

 

Länkar

Hanna Gaita stories

Föreläsningar online

Litteratur.net

Berättelse

Artikelexpressen SE

Campingstol

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)