Too Hot To Handle

Av MJ

Har du sett realitysåpan Too Hot To Handle? Min första reaktion var att jag inte skulle slösa tid på denna serie. När jag fick lite mer information om vad serien gick ut på kunde jag inte låta bli.

Driver den med sex-fokuserade realityserier eller är den ett seriöst experiment? Kanske både och. Är det riktiga människor som är ovetande om vad de ska råka ut för eller är det skådespelare? Efter att ha sett hela serien vet jag ännu inte vilket. Serien och eftersnacket antyder att det är riktiga människor som medverkade helt ovetande om vad de skulle utsättas för.

Vad går då serien ut på? Ett gäng unga singlar dyker upp på ett retreat och tror till en början att de ska få chansen att träffa någon snygg och sexig person av det motsatta könet att ha sex med. All deltagare beskriver sig själva eller beskrivs av berättarrösten som individer som har sex med nya partners hela tiden. De börjar att spana in varandra och flörta direkt från början.

Efter mindre än ett dygn aktiveras en artificiell intelligens som kommunicerar med deltagarna genom en konformad sak och berättar att de inte får ha sex eller hetsa upp varandra genom smek eller kyssar. Om de gör det blir de bestraffade. Om de lyckas vara avhållsamma får de en vinstsumma på 100 000 dollar.

Särskilt ett par bryter mot reglerna och prissumman reduceras då för varje felsteg. Det är inte bara sexuell frustration och avhållsamhet som ska driva personerna genom serien utan de får också genomgå en rad workshops för att utvecklas som människor. Tanken är att de ska se på sig själva på ett nytt sätt och börja se relationer som något i grunden värdefullt.

Det finns några karaktärer bland deltagarna. T.ex. mannen med långt hår som kallas jesus men egentligen heter Matthew. En annan karaktär är den mörkhyade revisorn som är den som mest värnar om att deltagarna ska följa reglerna. Vi har kvinnan som går emot strömmen och vill provocera. Två av dessa lämnar serien innan den är slut.

Av hela samlingen av deltagare formas det två relativt stabila relationer (längts till vänster på bilden och längst till högre på bilden). De gör sig båda skyldiga till att gruppen förlorar pengar. Samtidigt kommer de också närmare varandra och fördjupar sina relationer. Efter en tid gjordes en uppföljning av showen och båda paren hade då splittrats men ett av dem hade hittat tillbaka igen. Att leva med en coronapandemi gjorde det dock svårt att träffas annat än online så det sprakade bara lagom mycket om dem.

Efter en tid i serien började det dyka upp nya deltagare. De ställde till lite oreda men de flesta fann sig snabbt i de omvända reglerna, d.v.s. att den som var mest avhållsam var bäst. Några valde dock att helt strunta i reglerna. En av de nya männen lyckades fresta två kvinnor men det ledde ingenstans.

Vad lär man sig av denna serie? Inte mycket. Total avhållsamhet kan inte vara främjande för ett förälskat par. Att alla deltagare drivs av sexlust är ju ett problem i sig men de som drivs av kärlek får ju dåliga förutsättningar att utveckla detta eftersom sex är ett naturligt steg i relationsutvecklingen. De workshops som skulle bidra till den personliga utvecklingen var rätt så patetiska. Det uttryckte många av deltagarna också men de försökte säga något positivt i efterhand.

Det som gör mig misstänksam mot serien är sättet den är filmad på. Det är svårt att filma som de har gjort om det är spontana händelser och beteenden. Allt verkar regiserat in i minsta detalj. Om det inte rör sig om skådespelare rör det sig i alla fall om personer som visste redan från början vad de gav sig in på och dessutom var villiga att ta regi.

Eftersom det inte ingår särskilt mycket lärdomar av seriens förlopp kan man bara se det som nöje. Det är inte mer roande att titta på denna serie än mer traditionella realityserier. Det är bara annorlunda.

Du som vill se kåta unga människor göra bort sig kan få en hel del av detta i Too Hot To Handle. Du som vill se ett socialt experiment kommer att bli något besviken.

16 May 2020

Välkommen till

 

 

Länkar

Hanna Gaita stories

Föreläsningar online

Litteratur.net

Berättelse

Artikelexpressen SE

Campingstol

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)