Vilken är den bästa filmen?

Det finns många bra filmer. Många filmer som är fantastiska och det finns minst lika många filmer som verkligen är skräp. Ibland kan det vara svårt att hitta de där riktiga guldkornen.

Är Netflix bra?

Det känner jag framförallt när jag kollar Netflix. Netflix tycker många ungdomar är bra och det finns mycket lättsamma saker där.

Något du antagligen inte hittar på netflix är gamla klassiker (t.ex. 60-tal), stumfilm och mer konstnärliga filmer. Netflix saknar dessutom många mer moderna klassiker och storfilmer. Det finns mycket nytt som kan vara bra också. Sedan har jag hört att det finns fler och bättre filmer i USA på Netflix.

Man kan nämligen komma åt amerikanska Netflix om man har en VPN. Det har jag tänkt på att kanske göra så småningom. Man blir då genast lite nyfiken. Vilket utbud finns egentligen? Just nu abonnerar jag på Cmore, Netflix, har några filmer nedladdade på hårddisken och ett flertal Blu-Ray. Det känns ändå som att jag har ett gäng bra filmer.

Vad är bra film?

Vad som är bra och vad som är dåligt är också en fråga om smak och tycke. Många hävdar att en viss musikartist producerar “bra musik”, att “gammal musik” håller högre kvalitet och så vidare. Det är något jag personligen kan hålla med om men ärligt talat (rent vetenskapligt) är musik, film och media något som upplevs olika för olika personer. Tycker jag att “Aliens 2” är “den bästa filmen som gjorts på 30 år” så kommer det aldrig att bli någon konkret faktabaserad kunskap även om jag och många andra kanske tycker det.

Personligen gillar jag gamla filmer och nyare filmer som inte är för överdrivna och larviga. Är det en actionfilm så får det gärna vara brinnande bilar och någon superskurk. När det blir lite parodi över det och det blir pang pang istället för något djup i filmen, då tycker jag att det är larvigt. Batman är ett bra exempel på filmer som har mycket våld men ändå håller hög kvalitet. James Bond med Pierce Brosnan exempelvis tycker jag blir larvigt och överspelat. Den senaste stjärnan (Daniel Craig) tycker jag är den bästa Bondstjärnan hittills. Jag förstår att de inte vill byta ut honom. Han är ett Trumfkort.

Framförallt är action thrillers (eller bara thrillers) en personlig favorit. Det finns många filmgenrer jag tycker är riktigt bra och ärligt talat tycker jag inte att man kan säga att en viss genre alltid är dålig. Jag gillar t.ex. inte deckare men jag älskade “Gråzon”, vilket i och för sig är en TV-serie men ändå. Jag gillar inte heller skräck men Stanley Kubricks “The Shining” tycker jag är helt enastående.

Ska man utgå från att “riktigt bra” är vad så många som möjligt tycker om, så har IMDB (International Movie Database) en väldigt bra topp 100 lista!

Skribent: Daniel

15 Jul 2020

Välkommen till

 

 

Länkar

Hanna Gaita stories

Föreläsningar online

Litteratur.net

Berättelse

Artikelexpressen SE

Campingstol

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)